• slide 4
  • slide 4
  • slide 5
  • slide 1
  • slide 2

Pratsjbülle bestaan 35 jaar!

De Pratsjbülle zijn in Heële nog de enige authentieke sjpasskapel die met vasteloavend niet weg te denken is uit het Heëlesje straatbeeld en kroegen.
Op 29 februari 1981 werd deze vasteloavendsgroep opgericht door een groep jonge carnavalisten. De meesten van de toenmalige groep zijn ook anno 2015 nog steeds muzikant bij de groep. Elke zaterdagavond voor vasteloavend trekken de Pratsjbülle door het centrum van Heële om daar de vasteloavend muzikaal aan te kondigen.
Op vastelaovendszondag wordt dan mee gelopen in de grote optocht.
De sfeer bij de sjpasskapel is blijkbaar zo uitnodigend dat veel muzikanten zich dan bij deze groep aansluiten.

Ook na de lichtstoet op dinsdagavond begeven de Pratsjbüle zich door het Heëlsje centrum om er precies om 24.00 uur in de Uilengats het carnaval uit te bloazen.
Helaas staan ze daar tegenwoordig nog vrijwel alleen want zelfs de leden van de V.V. de Winkbülle worden daar tegenwoordig niet meer gesignaleerd.
En dan te bedenken dat jaren geleden op dat zelfde moment de Uilengats helemaal uitpuilde met carnavalisten en leden van de Winkbülle!
Jammer dat zo’n leuke traditie niet in stand wordt gehouden maar de Pratsjbülle blijven daar vasteloavend wél uit blazen!